Charlotte Kalla och Frida Westman ambassadörer för Falun 2027

Faluns VM-kandidatur är stolt över att kunna presentera Charlotte Kalla och Frida Westman som ambassadörer för Falun 2027.
– Vi är väldigt glada över att just Charlotte och Frida vill vara ambassadörer för Falun 2027. De är båda fantastiska idrottare, viktiga förebilder och representerar allt som Falun 2027-kandidaturen står för, säger Sara Tigerström Monfelt, kampanjledare Falun 2027.

Falun söker skid-VM i de nordiska grenarna 2027 och beslut om vilken ort som får arrangera mästerskapet tas av Internationella Skidförbundet, FIS, i maj. Bakom Falun 2027-kanididaturen står nu även de två ambassadörerna Charlotte Kalla, längdskidor, och Frida Westman, backhoppning.

Charlotte Kalla var ambassadör redan inför 2015 och var en bidragande faktor till att arrangemanget då hamnade i Falun. Alla i Falun minns mästerskapet 2015 där Charlotte tog fyra medaljer varav ett guld.
– Det är alltid fantastiskt att tävla i Falun, säger Charlotte Kalla, som med sina nio OS-medaljer toppar listan över svenska OS-medaljörer.
– Charlotte är en av våra största längdskidåkare genom alla tider och hon har en speciell plats här i Falun. Med alla sina meriter och imponerande lopp, sin kämpaglöd och sin personlighet är hon en stark inspirationskälla för många, säger Ulrika Back Eriksson, kampanjledare Falun 2027.

21-åriga Frida Westman har slagit igenom i backhopparvärlden med dunder och brak den här säsongen. Den unga svenskan har imponerat stort under sin debutsäsong i världscupen med två fjärdeplatser som bästa resultat och blev den första kvinnliga svenska hoppare någonsin i OS där hon blev 16:e.
– Det hade både varit väldigt coolt och roligt att ha ett VM på hemmaplan att se fram emot och jag hoppas också att intresset för backhoppning fortsätter att öka till dess, säger Frida Westman, som hoppade på Lugnet i Falun under FIS-cupen i början av säsongen.
– Frida är redan en härlig förebild för svensk backhoppning och det känns fantastiskt att ha en ung kvinnlig svensk backhoppare med oss på resan mot ett nytt VM i Falun, säger Sara Tigerström Monfelt.

Båda har världscupfinal på schemat detta veckoslut: Charlotte Kalla i Falun och Frida Westman i tyska Oberhof.