Falun arrangerar skid-VM 2027

Historia och tradition. Framtid, nytänkande och ansvar. I Falun finns mångfalden och erfarenheterna från VM 1954, 1974, 1993 och 2015. Vi ser nu fram emot 2027 med en stor ambition och vilja att ligga i framkant, precis som inom svensk skidsport. Vi tänker nytt och vi vill framåt.

Ett VM i Falun 2027 ska få skidsporten att växa samtidigt som vi utvecklar nya vägar och hittar till nya åkare och ledare. Ett VM i Falun 2027 ska engagera oss som bor och verkar i Falun och Dalarna, både nu och i framtiden. Därför är upplevelsen och glädjen på plats i spår och i backar 2027 lika viktiga som att göra skillnad på riktigt även efter att jublet tystnat och medaljerna delats ut.

Läs mer  

Vi vårdar ett arv i skidhistorien

Idrott och kultur är en del av Faluns hjärta och identitet. Vid fyra tillfällen tidigare har VM i de nordiska grenarna arrangerats i Falun. Ambitionen har alltid varit att arrangera och leverera på nya utvecklande sätt. VM i Falun 2027 ska bidra till utveckling av sporten, kommunen och regionen. Tillsammans ska vi göra skillnad för oss och kommande generationer!

SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1954

Falun som VM-arrangör för första gången! Publikrekord under premiärdagen vilket satte Falun på kartan som vintersportort och stark arrangör inte bara i Sverige, utan världen över.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1974

Ett VM som starkt bidrog till Lugnetanläggningen som idag är en av Europas mest kompletta idrottsanläggningar med nära till allt.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1993

Ett mästerskap med festlig inramning! Stämningen i Falun med musik, flaggor, hejaklackar och häftiga speakerinsatser har starkt bidragit till utvecklingen av stora skidevenemang.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

2015

Ett banbrytande VM med nya dimensioner. Digitala upplevelser, mötesplatser, ett hållbart evenemang och en folkfest som bidrog till upplevelser beyond all expectations!

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

background-none-1920-1080

NYHETER

Beslut om bolagsbildning för Falun 2027

Faluns kommunfullmäktige och Svenska Skidförbundets styrelse har sagt ja till bildande av VM-bolag där kommunen och Svenska Skidförbundet är huvudägare med 45 procents andel var. Föreningen Svenska Skidspelen som består av 12 lokala föreningar kommer att äga resterande 10 procent. Besluten togs av Falu Kommuns kommunfullmäktige och av Svenska Skidförbundets Styrelse förra veckan och gäller…

Läs mer

Falun först ut med snö

I helgen är det tävlingspremiär i normalbacken på Lugnet. Falun kan som enda ort i världen erbjuda hoppning på snö så här tidigt på säsongen. – Det är en del i vår satsning på att spara snö för skidåkningsmöjligheter tidigt på säsongen. Vi vill dels ge Faluborna en möjlighet till tidig längdpremiär och dels vill…

Läs mer

Inspirerande säsongstart för Frida Westman

Falun 2027-ambassadören Frida Westman tog sin första pallplats i backhoppningens världscup när hon blev trea i säsongsstarten i Polen. Westmans succéstart ger inspiration och förhoppningar inför vintersäsongen, precis som arbetet mot skid-VM i Falun 2027 som under hösten har dragit igång på allvar. Frida Westman stod för en imponerande säsongsöppning med en tredje- och en…

Läs mer

Om oss

Falun via Svenska Skidförbundet och Falu kommun ska stå värd för VM i de nordiska grenarna 2027. 2015 skapade vi på många sätt ett minnesvärt evenemang för alla inblandade och vi vill än en gång skapa minnen och upplevelser utöver det vanliga!

Att arrangera VM ger oss en möjlighet att göra verklig skillnad för oss och kommande generationer.

Kontakt

PROJEKTLEDARE

Ulrika Back 
Svenska Skidförbundet
ulrika.back@skidor.com

 

Sara Tigerström Monfelt
Falu kommun
sara.monfelt@falun.se

 

 

 

 

AFFÄRSNÄTVERKET BEYOND SKIING 2027

Det regionala affärsnätverket Beyond Skiing skapades inför VM 2015 och hade stor betydelse för det lyckade arrangemanget då. På resan mot ett nytt VM 2027 är Beyond Skiing är en viktig del av arbetet.

Är du intresserad av nätverket besök gärna deras hemsida eller ta kontakt med Jan Svedin.

www.beyondskiing.com

janne@beyondskiing.com