Falun söker VM 2027!

Historia och tradition. Framtid, nytänkande och ansvar. I Falun finns mångfalden från vårt första VM 1954 via det senaste 2015 till det vi nu vill arrangera igen 2027. I Falun har vi alltid ambitionen och drivet att ligga i framkant, precis som inom svensk skidsport. Vi tänker nytt och vi vill framåt.

Ett VM i Falun 2027 ska få skidsporten att växa samtidigt som vi utvecklar nya vägar och hittar till nya åkare och ledare. Ett VM i Falun 2027 ska engagera oss som bor och verkar i Falun och Dalarna, både nu och i framtiden. Därför är upplevelsen och glädjen på plats i spår och i backar 2027 lika viktiga som att göra skillnad på riktigt även efter att jublet tystnat och medaljerna delats ut.

Läs mer  

Vi vårdar ett arv i skidhistorien

Idrott och kultur är en del av Faluns hjärta och identitet. Vid fyra tillfällen tidigare har VM i de nordiska grenarna arrangerats i Falun. Ambitionen har alltid varit att arrangera och leverera på nya utvecklande sätt. VM i Falun 2027 ska bidra till utveckling av sporten, kommunen och regionen. Tillsammans ska vi göra skillnad för oss och kommande generationer!

SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1954

Falun som VM-arrangör för första gången! Publikrekord under premiärdagen vilket satte Falun på kartan som vintersportort och stark arrangör inte bara i Sverige, utan världen över.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1974

Ett VM som starkt bidrog till Lugnetanläggningen som idag är en av Europas mest kompletta idrottsanläggningar med nära till allt.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1993

Ett mästerskap med festlig inramning! Stämningen i Falun med musik, flaggor, hejaklackar och häftiga speakerinsatser har starkt bidragit till utvecklingen av stora skidevenemang.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

2015

Ett banbrytande VM med nya dimensioner. Digitala upplevelser, mötesplatser, ett hållbart evenemang och en folkfest som bidrog till upplevelser beyond all expectations!

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

background-none-1920-1080

NYHETER

Välkommen till Stora torget i Falun när FIS tillkännager VM-arrangör 2027

Onsdagen den 25 maj ska FIS Council besluta om arrangör för VM i de nordiska grenarna 2027. Falun är enda kandidat och i samband med tillkännagivandet kommer det att vara ett program med spännande aktiviteter på Stora torget i Falun. Beslutet om vilka som kommer att få arrangera VM 2026 (Skidflygning) och 2027 (Freestyle Ski…

Läs mer

Frida Westman: ”Jag drömmer om att få stå högst upp på pallen i Falun, med mycket publik och bra stämning”

Vi är väldigt glada över att ha en ung svensk backhoppare som ambassadör för Falun 2027. 21-åriga Frida Westman har imponerat stort i sin debutsäsong med två fjärdeplatser i världscupen som bästa resultat. Frida blev dessutom den första kvinnliga svenska hoppare någonsin i OS där hon blev 16:e. – Det betyder otroligt mycket för sporten…

Läs mer

Charlotte Kalla: ”Dånet utmed spåret är obeskrivligt”

Vi är väldigt stolta över att Charlotte Kalla är ambassadör för Falun 2027. Hon är en av Sveriges största idrottare genom alla tider, en fantastisk förebild och representerar allt som Falun 2027-kandidaturen står för. – Jag vet hur mycket det betyder att ha ett hemma-VM att se fram emot och hoppas att dagens aktiva kan…

Läs mer

Om oss

Svenska Skidförbundet och Falu kommun kandiderar för VM i de nordiska grenarna 2027. 2015 skapade vi på många sätt ett minnesvärt evenemang för alla inblandade och vi vill än en gång skapa minnen och upplevelser utöver det vanliga!
Att arrangera VM ger oss en möjlighet att göra verklig skillnad för oss och kommande generationer.

Kontakt

KANDIDATUREN

Ulrika Back Eriksson
Svenska skidförbundet
ulrika.back.eriksson@skidor.com

 

Sara Tigerström Monfelt
Falu kommun
sara.monfelt@falun.se

 

 

 

 

AFFÄRSNÄTVERKET BEYOND SKIING 2027

Det regionala affärsnätverket Beyond Skiing är viktigt för vår kandidatur. Är du intresserad av nätverket besök gärna deras hemsida eller ta kontakt med Jan Svedin.

www.beyondskiing.com

janne@beyondskiing.com