Falun söker VM 2027!

Historia och tradition. Framtid, nytänkande och ansvar. I Falun finns mångfalden från vårt första VM 1954 via det senaste 2015 till det vi nu vill arrangera igen 2027. I Falun har vi alltid ambitionen och drivet att ligga i framkant, precis som inom svensk skidsport. Vi tänker nytt och vi vill framåt.

Ett VM i Falun 2027 ska få skidsporten att växa samtidigt som vi utvecklar nya vägar och hittar till nya åkare och ledare. Ett VM i Falun 2027 ska engagera oss som bor och verkar i Falun och Dalarna, både nu och i framtiden. Därför är upplevelsen och glädjen på plats i spår och i backar 2027 lika viktiga som att göra skillnad på riktigt även efter att jublet tystnat och medaljerna delats ut.

Läs mer  

Vi vårdar ett arv i skidhistorien

Idrott och kultur är en del av Faluns hjärta och identitet. Vid fyra tillfällen tidigare har VM i de nordiska grenarna arrangerats i Falun. Ambitionen har alltid varit att arrangera och leverera på nya utvecklande sätt. VM i Falun 2027 ska bidra till utveckling av sporten, kommunen och regionen. Tillsammans ska vi göra skillnad för oss och kommande generationer!

SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1954

Falun som VM-arrangör för första gången! Publikrekord under premiärdagen vilket satte Falun på kartan som vintersportort och stark arrangör inte bara i Sverige, utan världen över.

Läs mer  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1974

Ett VM som starkt bidrog till Lugnetanläggningen som idag är en av Europas mest kompletta idrottsanläggningar med nära till allt.

Läs mer  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1993

Ett mästerskap med festlig inramning! Stämningen i Falun med musik, flaggor, hejaklackar och häftiga speakerinsatser har starkt bidragit till utvecklingen av stora skidevenemang.

Läs mer  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

2015

Ett banbrytande VM med nya dimensioner. Digitala upplevelser, mötesplatser, ett hållbart evenemang och en folkfest som bidrog till upplevelser beyond all expectations!

Läs mer  

background-none-1920-1080

NYHETER

Välkommen till Falun 2027!

I dag släpper vi den nya hemsidan, där vi kommer att presentera Faluns VM-kandidatur på ett lättillgängligt och informativt sätt. Vid fyra tillfällen har skid-VM arrangerats i Falun med Lugnet som tävlingsplats. 2027 vill vi arrangera mästerskapet igen – och Falun är den enda kandidaten! Vi tycker att det är viktigt att alla som vill…

Läs mer

Bra möte med FIS inspektionsgrupp

Arbetet med att få skid-VM till Falun 2027 går vidare. Ett första kandidatmöte med Internationella Skidförbundet – FIS Inspection Group har genomförts. -Jag tycker att det var ett väldigt bra möte. FIS påpekade att man känner sig trygga med oss i Falun, men att man också vill se utveckling, säger Sara Tigerström Monfelt, kommunens kampanjledare….

Läs mer

Ett banbrytande mästerskap – fokus i svaren till FIS

Falu kommun och Svenska skidförbundet har nu besvarat frågeformuläret ”FIS World Championship Questionnaire”, ett detaljerat frågeformulär från internationella skidförbundet. Arbetet med att få skid-VM 2027 till Falun går vidare och de senaste veckorna har fokus legat på de frågor som FIS ställt i sitt frågeformulär. 20 olika områden tas upp i frågeformuläret, bland dessa finns…

Läs mer

Om oss och kandidaturen

Svenska Skidförbundet och Falu kommun kandiderar för VM i de nordiska grenarna 2027. 2015 skapade vi på många sätt ett minnesvärt evenemang för alla inblandade och vi vill än en gång skapa minnen och upplevelser utöver det vanliga!
Att arrangera VM ger oss en möjlighet att göra verklig skillnad för oss och kommande generationer.

VM i Falun
- är viktigt för sporten, kommunen och regionen
- ska möjliggöra och åstadkomma stolthet, attraktivitet och utveckling

Tradition blandat med innovativa lösningar där vi tillsammans skapar minnen och utveckling på ett hållbart sätt utgör grunden i vår kandidatur.

Kära skidvänner välkommen till Lugnet, Falun, Dalarna och Sverige.
Välkommen att vara en del av VM i Falun 2027!

Kontakt

KANDIDATUREN

Ulrika Back Eriksson
Svenska skidförbundet
ulrika.back.eriksson@skidor.com

 

Sara Tigerström Monfelt
Falu kommun
sara.monfelt@falun.se

 

 

 

 

AFFÄRSNÄTVERKET BEYOND SKIING 2027

Det regionala affärsnätverket Beyond Skiing är viktigt för vår kandidatur. Är du intresserad av nätverket besök gärna deras hemsida eller ta kontakt med Jan Svedin.

www.beyondskiing.com

janne@beyondskiing.com