Falun arrangerar skid-VM 2027

Historia och tradition. Framtid, nytänkande och ansvar. I Falun finns mångfalden från vårt första VM 1954 via det senaste 2015 till det vi nu vill arrangera igen 2027. I Falun har vi alltid ambitionen och drivet att ligga i framkant, precis som inom svensk skidsport. Vi tänker nytt och vi vill framåt.

Ett VM i Falun 2027 ska få skidsporten att växa samtidigt som vi utvecklar nya vägar och hittar till nya åkare och ledare. Ett VM i Falun 2027 ska engagera oss som bor och verkar i Falun och Dalarna, både nu och i framtiden. Därför är upplevelsen och glädjen på plats i spår och i backar 2027 lika viktiga som att göra skillnad på riktigt även efter att jublet tystnat och medaljerna delats ut.

Läs mer  

Vi vårdar ett arv i skidhistorien

Idrott och kultur är en del av Faluns hjärta och identitet. Vid fyra tillfällen tidigare har VM i de nordiska grenarna arrangerats i Falun. Ambitionen har alltid varit att arrangera och leverera på nya utvecklande sätt. VM i Falun 2027 ska bidra till utveckling av sporten, kommunen och regionen. Tillsammans ska vi göra skillnad för oss och kommande generationer!

SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1954

Falun som VM-arrangör för första gången! Publikrekord under premiärdagen vilket satte Falun på kartan som vintersportort och stark arrangör inte bara i Sverige, utan världen över.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1974

Ett VM som starkt bidrog till Lugnetanläggningen som idag är en av Europas mest kompletta idrottsanläggningar med nära till allt.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1993

Ett mästerskap med festlig inramning! Stämningen i Falun med musik, flaggor, hejaklackar och häftiga speakerinsatser har starkt bidragit till utvecklingen av stora skidevenemang.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

2015

Ett banbrytande VM med nya dimensioner. Digitala upplevelser, mötesplatser, ett hållbart evenemang och en folkfest som bidrog till upplevelser beyond all expectations!

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

background-none-1920-1080

NYHETER

Arbetet mot VM 2027 är igång

Arbetet mot skid-VM i Falun 2027 har dragit igång. De båda parterna Svenska Skidförbundet och Falu Kommun har beslutat att Ulrika Back Eriksson och Sara Tigerström Monfelt kommer att fortsätta att vara operativt ansvariga fram till att ett VM-bolag har bildats. En dryg vecka har gått sedan FIS Council den 25 maj fattade beslut att…

Läs mer

FIS-beslut: Falun tilldelas skid-VM i nordiska grenarna 2027

Nu är det äntligen klart att Falun får arrangera skid-VM 2027. FIS Council fattade sitt beslut på ett möte i Milano idag och de två kampanjledarna Sara Tigerström Monfelt och Ulrika Back Eriksson tog emot beslutet med stor glädje. – Det känns helt fantastiskt att Falun kommer att vara värd för ännu ett skid-VM, säger…

Läs mer

FIS-beslut om VM 2027 – hålltider och programpunkter

Imorgon den 25:e maj tillkännager FIS Council sitt beslut om vem som får arrangera VM i de nordiska grenarna 2027, där Falun är enda kandidat. De två kampanjledarna Sara Tigerström Monfelt och Ulrika Back Eriksson kommer att rapportera direkt från Milano och på kvällen när beslutet tas blir det ett spännande program på Stora Torget…

Läs mer

Om oss

Svenska Skidförbundet och Falu kommun kandiderar för VM i de nordiska grenarna 2027. 2015 skapade vi på många sätt ett minnesvärt evenemang för alla inblandade och vi vill än en gång skapa minnen och upplevelser utöver det vanliga!
Att arrangera VM ger oss en möjlighet att göra verklig skillnad för oss och kommande generationer.

Kontakt

KANDIDATUREN

Ulrika Back Eriksson
Svenska skidförbundet
ulrika.back.eriksson@skidor.com

 

Sara Tigerström Monfelt
Falu kommun
sara.monfelt@falun.se

 

 

 

 

AFFÄRSNÄTVERKET BEYOND SKIING 2027

Det regionala affärsnätverket Beyond Skiing är viktigt för vår kandidatur. Är du intresserad av nätverket besök gärna deras hemsida eller ta kontakt med Jan Svedin.

www.beyondskiing.com

janne@beyondskiing.com