Falun arrangerar skid-VM 2027

Historia och tradition. Framtid, nytänkande och ansvar. I Falun finns mångfalden och erfarenheterna från VM 1954, 1974, 1993 och 2015. Vi ser nu fram emot 2027 med en stor ambition och vilja att ligga i framkant, precis som inom svensk skidsport. Vi tänker nytt och vi vill framåt.

Ett VM i Falun 2027 ska få skidsporten att växa samtidigt som vi utvecklar nya vägar och hittar till nya åkare och ledare. Ett VM i Falun 2027 ska engagera oss som bor och verkar i Falun och Dalarna, både nu och i framtiden. Därför är upplevelsen och glädjen på plats i spår och i backar 2027 lika viktiga som att göra skillnad på riktigt även efter att jublet tystnat och medaljerna delats ut.

Läs mer  

Vi vårdar ett arv i skidhistorien

Idrott och kultur är en del av Faluns hjärta och identitet. Vid fyra tillfällen tidigare har VM i de nordiska grenarna arrangerats i Falun. Ambitionen har alltid varit att arrangera och leverera på nya utvecklande sätt. VM i Falun 2027 ska bidra till utveckling av sporten, kommunen och regionen. Tillsammans ska vi göra skillnad för oss och kommande generationer!

SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1954

Falun som VM-arrangör för första gången! Publikrekord under premiärdagen vilket satte Falun på kartan som vintersportort och stark arrangör inte bara i Sverige, utan världen över.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1974

Ett VM som starkt bidrog till Lugnetanläggningen som idag är en av Europas mest kompletta idrottsanläggningar med nära till allt.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA1993

Ett mästerskap med festlig inramning! Stämningen i Falun med musik, flaggor, hejaklackar och häftiga speakerinsatser har starkt bidragit till utvecklingen av stora skidevenemang.

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

// SKID-VM I FALUN GENOM TIDERNA

2015

Ett banbrytande VM med nya dimensioner. Digitala upplevelser, mötesplatser, ett hållbart evenemang och en folkfest som bidrog till upplevelser beyond all expectations!

Läs mer (öppnas i nytt fönster)  

background-none-1920-1080

NYHETER

Bolaget Skid-VM i Falun 2027 AB registrerat

Nu är bolaget Skid-VM i Falun 2027 AB registrerat och styrelsens arbete mot ett nytt skid-VM i Falun är påbörjat. Bolagets styrelse träffades för första gången i samband med Internationella Skidförbundet, FIS besök i Falun. Bolaget Skid-VM i Falun 2027 AB ägs av Svenska Skidförbundet (45%), Falu Kommun (45%) och Föreningen Svenska Skidspelen (10%). Föreningen…

Läs mer

Falun 2027: Andra mötet med FIS Coordination Group i samband med FIS höstmöte

Falun 2027:s två projektledare Ulrika Back och Sara Tigerström Monfelt har varit i Zurich för möte med Internationella Skidförbundet, FIS, och Faluns 2027:s Coordination Group. Förra veckan deltog Falun 2027, genom Ulrika Back och Sara Tigerström Monfelt, på FIS höstmöte i Zurich. I samband med det hade Falun 2027 sitt andra Coordination Group-möte där även…

Läs mer

Falun 2027 i Trondheim för det första mötet med FIS Coordination Group

Projektledarna för Falun 2027 Ulrika Back och Sara Tigerström Monfelt är i Trondheim för möte med Internationella Skidförbundet, FIS. Uppstartsmöte med FIS Coordination Group, Final Debrief för VM i Planica 2023 samt Coordination Group-möte för Trondheim 2025 står på agendan. Mötet med FIS Coordination Group är det första i ordningen och fokus kommer att vara…

Läs mer

Om oss

Falun via Svenska Skidförbundet och Falu kommun ska stå värd för VM i de nordiska grenarna 2027. 2015 skapade vi på många sätt ett minnesvärt evenemang för alla inblandade och vi vill än en gång skapa minnen och upplevelser utöver det vanliga!

Att arrangera VM ger oss en möjlighet att göra verklig skillnad för oss och kommande generationer.

Kontakt

PROJEKTLEDARE

Ulrika Back 
ulrika.back@skidor.com

 

Sara Tigerström Monfelt
sara.monfelt@falun.se

 

 

 

 

AFFÄRSNÄTVERKET BEYOND SKIING 2027

Det regionala affärsnätverket Beyond Skiing skapades inför VM 2015 och hade stor betydelse för det lyckade arrangemanget då. På resan mot ett nytt VM 2027 är Beyond Skiing är en viktig del av arbetet.

Är du intresserad av nätverket besök gärna deras hemsida eller ta kontakt med Jan Svedin.

www.beyondskiing.com

janne@beyondskiing.com